מכירים את הרגע הזה שמשהו קורה אבל רק את יודעת שהוא קרה, כולם מסביבך ממשיכים אבל אצלך הרגע קפא!

יש את הרגעים האלה שמחזירים אותך אחורה בזמן והוא קרה לי שבוע שעבר… אכלנו ארוחה משפחתית, בעלי הוציא צלחת מהארון, צלחת שהייתה עמוק בפנים, פשוט נגמרו הצלחות הנקיות והוא מצא איזה אחת שהייתה תקועה בפנים. צלחת חרס אדומה כזאת, הוא מניח אותה על השולחן וממשיך בשלו כאילו אין שום דבר מיוחד בצלחת הזאת. אני מסתכלת עליה, היא מסתכלת עלי ואני חוזרת לי אחורה בזמן.

הייyardley1תי בת 27, באותה תקופה גרתי עם שותף במרכז תל אביב, הוא גר בדירה לפניי אז הוא הביא את כל הציוד וקיבל את הסלון, אני קיבלתי את המרפסת. אחרי שנתיים וחצי שבה הסתדרנו מעולה החלטתי שצפוף לי בדירה ורציתי לגור בדירה משלי!   עזבתי את מרכז תל אביב לאזור יהודה המכבי. נכנסתי לדירת 2 חדרים וחוץ ממיטה שהייתה לי, הייתי צריכה לרהט אותה כמעט מחדש אז כל פעם קניתי קצת… יום אחד החלטתי שהגיע הזמן לקנות כלים למטבח אז קניתי סט בשלל צבעי הקשת – שילובים של אדום / כתום / ירוק כי ככה אהבתי. רק האדומה שרדה וזאת אותה צלחת שבעלי הוציא מהארון.

יש את הרגעים האלה yardleyשמחזירים אותך אחורה בזמן, הרחתי השבוע את הבושם של YARDLEY – מוצרי יוקרה על בסיס נוסחאות ייחודיות המכילות תמציות טבעיות של ניחוחות אביביים קלאסיים המעוררים נוסטלגיה… וזה החזיר אותי ליום שבו עזבנו את בת ים לטובת הוד השרון לפני 30 שנה. אחרי פרידה מאוד קשה מהמורות, חברות, חברים, שכנות, שכנים, כלבים וחתולים עלינו על המשאית להוד השרון, שעד לאותו רגע הייתי שם רק פעם אחת. עצובה מאוד אבל גם קצת מתרגשת נכנסתי לאוטו והמשאית מאחורינו. לאט לאט נוף העיר והבניינים התחלף בירוק… הרבה ירוק, פרדסים, פרחים, הכל מסביב צומח והריח… אחחחח… ריח הפרחים שלעולם לא אשכח, זה היה הבושם שהרחתי.

יש את הרגעים האלה שמחזירים אותך אחורה בזמן, אז השבוע התחלתי את הבישולים לפסח ואותי שמו על הקציצות, ונזכרתי שאין כמו הקציצות פראסה של אמא, אין על הטעם ואין על הריח וזה תמיד מזכיר לי את החגים. הבית נקי, ריחות הבישולים באוויר, כל אחד בתורו יוצא נקי ומבושם מהמקלחת ולי בא רק לטעום קצת מהתבשיל. בדיוק בשביל זה אמא מכינה את הקציצות, אפשר לאכול אותן בעמידה והן לא מלכלכות והריח… אחחח הריח!!

אז ביקשתי מאמא שלי את המתכון וזה לא היה קל כי אמא שלי אף פעם לא רושמת ועושה מהראש אבל מאחר ואי אפשר להתחיל חג בלי הקציצות של אמא אז אני מפרגנת לכן במתכון טעים אש!

מצרכים:

3 עלי פראסה חתוכים לרצועות קטנות.

2 תפוחי אדמה מקולפים.

2 ביצים

פלפל ומלח.

אופן ההכנה:

מרתיחים ביחד רצועות פראסה, תפוחי אדמה, מלח ופלפל.

כשהכל מתרכך, להוציא מהמים.

לערבב במיקסר או למעוך עם מועך תפוחי אדמה.

לסנן כשעתיים בשביל להוציא נוזלים.

להוסיף 2 ביצים, מלח ופלפל.

להוסיף 2 כפות קמח מצה (עד שלא נדבק בידיים)

לטגן.

טיפ מאמא… אפשר להוסיף גם בשר טחון 🙂

בהצלחה ובתיאבון!!

YARDLEY3



/* */